תמר – התשובה הבריאה לתשוקה למתוק | מועצת הצמחים - שולחן התמר
מגש תמרים מפנק

דל שומן

תכולת השומן בתמר אפסית, לכן
הוא מכיל מעט קלוריות ביחס
למתוקים נפוצים אחרים כמו
שוקולד. בעוד ששוקולד מכיל 30
אחוזי שומן ויותר, בתמר פחות
מחצי אחוז שומן.

דל נתרן

בתמר תכולת נתרן אפסית ותכולת
אשלגן גבוהה, אשר מסייעות למניעת
יתר לחץ דם ולהפחתת הסיכון
למחלות לב וכלי דם.

50% פחות
קלוריות

תמרים יבשים מכילים רק כמחצית
מתכולת הקלוריות בשוקולד ולכן
יכולים לסייע בשמירה על משקל
בריא.

טבעי

התמר מתייבש על העץ באופן טבעי
כחלק מתהליך ההבשלה, ללא תוספת
חומרים משמרים או צבעי מאכל
מלאכותיים.

משביע

תכולת הסיבים התזונתיים בתמר
גבוהה מאד (כ-8 גר' ל-100 גר'
במג'הול) וקצב ספיגת הפחמימות
לדם (האינדקס הגליקמי) בינוני-נמוך.
לכן התמר מקנה במקביל לסיפוק
הצורך במתוק גם תחושת שובע.

עשיר
במינרלים
ובנוגדי חמצון

התמר מהווה מקור ל-9 מינרלים,
לדוגמא אשלגן ומגנזיום אשר חשובים
לבריאות העצם ולמניעת יתר לחץ דם.
בנוסף התמר עשיר בפוליפנולים, נוגדי
חמצון יעילים ביותר המעכבים את חמצון
"הכולסטרול הרע" ומסייעים בהפחתת
הסיכון למחלות לב וכלי דם.