מאפינס תמרים ללא תוספת סוכר

גלי לופו אלטרץ

במקום סוכר - פשוט תמר.

מאפה מתוק ללא כל תוספת סוכר המבוסס על תמרים וקמח מלא. אנרגיה בריאה לבוקר או בין הארוחות. מתאים גם לילדים.


ניתן לשמור את המאפינס במקרר עד 3 ימים.

ניתן להקפיא את המאפינס (לעטוף כל אחד בנפרד בניילון נצמד) ולשלוח ליום הלימודים או לעבודה
במצב קפוא. תוך שעתיים המאפינס יהיו מוכנים לאכילה כאילו הרגע יצא מהתנור.


המרכיבים:


8 תמרי מג'הול
2 בננות בשלות
1/3 כוס רסק תפוחים (או תפוח קלוף וחתוך)
1/4 כוס שמן זרעי ענבים או שמן קנולה
1 כוס קמח מלא (עדיף קמח מלא 70%) או קמח כוסמין מלא
קורט מלח
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
1 כפית מיץ לימון / חומץ תפוחים

אופן ההכנה:

1. שמים את כל הפירות והשמן בקערה: תמרים ללא גלעינים, בננות קלופות, רסק תפוחים או תפוח קלוף וחתוך
וטוחנים עם בלנדר מוט.

2. שמים בתוך אותה הקערה את הקמח ושאר המרכיבים ומערבבים עם כף או מרית לאיחוד החומרים.

3. מעבירים כף גדושה של העיסה לתוך תבנית שקעים כגון סיליקון, כ-12 יחידות בינוניות סה"כ.

4. אופים 30-25 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.

מאפינס תמרים מפנק ללא תוספת סוכרמתכון מאפינס ללא סוכר בהכנה קלה ופשוטה