סלט עלים עם תפוחים ותמרים

מועצת הצמחים

החומרים (כ-8 מנות):


3/4 ראש חסה ערבית (רומאית) או כמות דומה של חסה ירוקה וסגולה
2 תפוחים אדומים בינוניים חתוכים לחתיכות קטנות
גרגרים מרימון אחד
כוס תמרים קצוצים (עדיף מזנים כמו כמו דקל נור, חלאווי, דרי)
1/2 ספל אגוזי מלך שבורים

לרוטב:

3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתוש
2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר
3 כפות חומץ בן-יין אדום (אפשר גם חומץ בלסמי או שניהם)

אופן ההכנה:

קוצצים את התמרים ושוברים את אגוזי המלך. קורעים את החסה לפיסות ומערבבים עם גרגרי הרימון. בכלי קטן
מערבבים את מרכיבי הרוטב. חותכים את התפוחים ומוסיפים לסלט, מוסיפים תמרים קצוצים ואגוזים. יוצקים את
הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

מתכון סלט עלים רענן עם תפוחים ותמרים