עוף מוקפץ בתמרים

מועצת הצמחים

החומרים (4 מנות):


2 כפות שמן זית
1 בצל פרוס לרצועות
250 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
1 פלפל אדום, נקי מגרגרים וסיבים, חתוך לקוביות
2 שני שום כתושות
1/2 כוס עירית קצוצה
100 גרם תמרים מגולענים חתוכים לרצועות
3 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
1/4 כוס יין אדום
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מחממים במחבת את השמן, מקפיצים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את רצועות העוף, מקפיצים 5 דקות.
מוסיפים את הפלפל האדום, השום, העירית, התמרים והסילאן ומערבבים 3-2 דקות. מוסיפים את היין, מבשלים תוך
כדי ערבוב כ – 7 דקות עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים מייד. מומלץ להגיש עם אורז.

תמרים למתכון עוף מוקפץ בתמרים