תמרים ממולאים בבשר טחון

וואלה
צילום: אלון מסיקה

בדרך כלל אוכלים תמרים בקינוח, בשייק או כנשנוש בריא, אבל להפעם בחרנו לגוון ולשים אותם במנה מלוחה, ולמלא אותם בתערובת של בשר טחון, בהרט ופטרוזיליה.


התמרים מתבשלים ברוטב חמוץ על בסיס יין לבן ומיץ לימון, וחשוב לטעום אותו ולוודא שהוא מספיק חזק כדי לאזן את המתיקות של התמרים. אם רוצים להשקיע בהגשה, ניתן להסיר את קליפות התמרים בתום הבישול ואחרי שהתמרים התקררו מעט


**כלי הגשה באדיבות הקרמיקאית קרן טיבי**


4-5 מנות (כמנה ראשונה)



מצרכים:


20-30 תמרים (מכל זן שאוהבים, למשל דקל נור או מג'הול)

למילוי:

1 בצל בגודל בינוני, מגורר וסחוט
400 גרם בשר טחון
1 צרור קטן פטרוזיליה קצוץ דק
1 כף בהרט
2-3 כפות פירורי לחם
קורט מלח

לרוטב:

2-3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
1 בצל, פרוס דק
3-4 כפות שמן זית
1 כוס יין לבן
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה מערבבים את כל המצרכים למילוי.
מגלענים את התמרים: בעזרת סכין עושים חתך לאורך התמר. מוציאים את הגלעין. משטחים מעט את התמרים עם האצבעות. את החלל בו היה הגלעין ממלאים בתערובת המילוי (בערך כפית גדושה לתמר) וסוגרים.

בסיר רחב מטגנים בשמן זית את הבצל והסלרי, 4-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים את היין הלבן ומיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מסדרים בסיר את התמרים הממולאים.

מוסיפים מים עד גובה התמרים. מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לתנור ל 40 דקות או עד שרוב הנוזלים התאדו והמילוי מבושל לחלוטין.

אם אין סיר שמתאים לתנור, ניתן להעביר את הרוטב לתבנית חרסינה מתאימה ובתוכה לסדר את התמרים. במקרה כזה אוטמים את התבנית בנייר אפייה וברדיד אלומיניום לפני האפייה.
ניתן להכין שלושה ימים מראש ולשמור בקירור.

תמרים ממולאים בבשר טחון