סלט בורגול, תמרים ואגוזים

וואלה
צילום: אלון מסיקה

בעיני ארוחה אינה שלמה בלי סלט עשבים מרענן, כזה שבקלות גונב את ההצגה גם מהמנות העיקריות.
למתכון האהוב והקלאסי של סלט הטאבולה הוספתי תמרים מזן אמרי (גם זן דקל נור מתאים).
אלו תמרים מוצקים יחסית שניתן לקצוץ בלי שידבקו, ולכן ניתן לצרף אותם ממש בקלות למתכון זה ולעוד סלטים רבים אחרים.


**כלי הגשה באדיבות הקרמיקאית קרן טיבי**



3-4 מנות


מצרכים:


1 כוס בורגול גס
7-8 תמרים, מגולענים וקצוצים (מומלץ מזן אמרי או דקל נור)
1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
עלים מ-10 גבעולי נענע, קצוצים דק
1/2 צרור בצל ירוק, קצוץ דק
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 כפית סומאק
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:


מבשלים את הבורגול בשפע מי מלח רותחים (כמו פסטה) כ-10 דקות או עד שהוא מבושל לחלוטין אבל לא רך מדי. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים לצינון.

מעבירים את הבורגול הגס לקערה, מוסיפים תמרים ואגוזים (עד שלב זה ניתן להכין שלושה ימים מראש). לפני ההגשה: מוסיפים פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק שמן זית, מיץ לימון, סומק, מלח ופלפל. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

סלט בורגול, תמרים ואגוזים