עוגת תמרים וקוקוס (פרווה)

וואלה
צילום: אלון מסיקה

העוגה הזאת היא פתרון נהדר לכל מי שלא רוצה להסתבך עם אפייה: בקערה אחת שמים את כל המרכיבים, מערבבים ואופים!
את מרכז תשומת הלב מקבלים פה התמרים, פרי עשיר ואחד מברכות החג, שמוסיפים לתערובת אחרי חיתוך גס וציפוי בקמח (ככך הם לא שוקעים בעוגה). שימו לב שהעוגה עצמה יחסית לא מתוקה, זאת מכיוון שהמתיקות באה מהתמרים המשובצים בה.


תבנית אינגליש קייק רגילה או 2 תבניות אינגליש קייק קטנות


מצרכים:


לתמרים:

חופן נדיב תמרים (10 יחידות בערך), מגולענים (כל זן תמרים שמצאו מתאים, מומלץ מג'הול או חלאווי) ½ כוס קמח לבן


לעוגה:
1/4 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
½ כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס
¼ כוס (50 גרם) טחינה גולמית
¾ כוס (110 גרם) קמח (רגיל או מלא)
50 גרם שמן קוקוס (או שמן זית)
½ שקיק אבקת אפייה
½ כוס (50 גרם) קוקוס טחון
1/3 כוס (80 מ"ל) מים קרים

אופן הכנה:


מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.

שמים את הקמח שנועד לתמרים בקערה. חותכים את התמרים גס (לרבעים או חצאים, תלוי בגודל התמר). מעבירים את התמרים לקערת הקמח ומצפים היטב מכל כיוונים. מעבירים את התמרים למצננת צפופה ומסננים את הקמח העודף.


מניחים בקערה את כל המצרכים לעוגה. טורפים לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את התמרים ומערבבים בעדינות.
יוצקים במהירות לתבנית ואופים 40 דקות בערך, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
נותנים לעוגה להצטנן מעט לפני שמגישים.

עוגת תמרים וקוקוס (פרווה) עוגת תמרים וקוקוס (פרווה)