זני התמר השונים ותכונותיהם:

זני תמרים - מג'הול
מג'הול
"מלך התמרים". פריו גדול
מאוד ומרשים, טעמו עשיר ומרקמו נימוח ועסיסי
המג'הול עשיר בנוגדי חמצון (פוליפנולים),
סיבים תזונתיים, אשלגן ומגנזיום והוא
מכיל ברזל, אבץ וסידן.
זני תמרים - חלאווי
חלאווי
רך ומתוק, בעל מראה מאורך
עשיר בסיבים תזונתיים ובמינרלים: אשלגן, מגנזיום וברזל.
זני תמרים - דקל נור
דקל נור
תמר מאורך בצבע דבש בהיר
ומרקם רך למחצה
הרכב הסוכרים בו יוצר את טעמו הייחודי, המבדל
אותו משאר התמרים. ה'דקל נור' עשיר בסיבים
תזונתיים וברזל ובעל תגובה נוגדת חמצון גבוהה.
זני תמרים - דרי
דרי
יבש, מתוק, מכונה "התמר
השחור"
ה'דרי' עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון
(פוליפנולים) ומגנזיום והוא בעל תכולת הברזל
הגבוהה ביותר מבין הזנים.
זני תמרים - אמרי
אמרי
פרי גדול ומאורך בצבע
ענבר, עתיר סיבים, מתוק
ומתבלט במרקמו הפריך
מתאים במיוחד למילוי בשקדים ואגוזים.
ה'אמרי' עשיר במינרלים, אבץ ואשלגן ובעל
תגובה נוגדת חמצון גבוהה.
זני תמרים - חדראווי
חדראווי
טעמו כשוקולד, הוא רך,
מתוק ונימוח
עשיר בנוגדי חמצון (פוליפנולים), סיבים
תזונתיים וברזל ומכיל סידן.
זני תמרים - זהידי
זהידי
יבש, מתוק, בעל מראה
מעוגל וצבע זהוב
עשיר בברזל והעשיר ביותר בסיבים תזונתיים
מבין הזנים.
זני תמרים - ברהי
ברהי
תמר מעוגל וצהוב,
נאכל הן טרי והן מהקפאה
זמין בחודשים אוגוסט עד אוקטובר.
בעל טעם עפיץ המשתנה לנימוח ומתוק לאחר
הקפאה והפשרה. ה'ברהי' מופחת קלוריות
בהשוואה לזנים אחרים ועשיר בסיבים תזונתיים.
זני תמרים - חיאני
חיאני
תמר מופחת קלוריות
בהשוואה לזנים אחרים
צבעו כהה ומבריק ובשרו פריך ובשרני.
ה'חיאני' נאכל טרי ונשמר היטב בקירור, וימים רבים
בהקפאה. עשיר בסיבים תזונתיים וברזל ומצוין
כחטיף קל ומרענן.